A delikben egy vagyonba kerülnek a pácolt olajbogyók – amiket otthon nagyon könnyen elkészíthetünk jóval olcsóbb üvegben vagy konzervben eltett olajbogyókból. Ez a tuti egyszerű citromos olajbogyó 5 perc alatt összedobható, ideális vendégváró alkalmakra vagy hétvégi aperitif mellé, piknikre, kerti partikra, kirándulásokra stb.
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 citrom
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Nagy csipet szárított chili pehely (opcionális)
- 15 dkg zöld, kimagozott olajbogyó (sós vízben eltett)
- 1 babérlevél
Elkészítés
- Meghámozzuk és hosszában félbevágjuk a fokhagymát. Felaprítjuk a rozmaring leveleit. A citrom héját lereszeljük és kifacsarjuk a levét.
- Ezeket jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett olajbogyót és olajat. Sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet és a chili pelyhet, ha használjuk. Elkeverjük.
- Ha lehet, legalább egy órát hűtőszekrényben pihentetjük, még jobb egy éjszakán át. Vagy egy sterilizált üvegbe töltjük, légmentesen lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk (néhány hétig így tárolható).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu