Ez a finom édeskömény és brokkoli krémleves vegán és gluténmentes, így a legtöbb étrendbe passzol. Alacsony szénhidráttartalmú étrendet követők nyugodtan mellőzhetik a krumplit a receptből. Pikánssá lehet varázsolni néhány csipetnyi chili pehellyel! Tálaljuk egészséges péksüteménnyel.
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 kis édeskömény
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 fej mogyoróhagyma vagy 1 póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 közepes burgonya
- 5 dl zöldség alapleves
- 1 marék zöldpetrezselyem- vagy korianderlevél
- Tálaláshoz: friss citromlé
Elkészítés
- A krumplikat meghámozzuk és 3 cm -es kockákra vágjuk.
- Felszeleteljük a hagymát/póréhagymát és az édesköményt. Az édeskömény leveleit felaprítjuk, és félretesszük a díszítéshez.
- Durván felaprítjuk a brokkolit (a szárát is!).
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, puhára dinszteljük a hagymát és az édesköményt kb 5-8 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát és a burgonyát, néhány másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest.
- Felforraljuk és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolit és további 10 percig rotyogtatjuk.
- Amikor a brokkoli megpuhult, lekapcsoljuk a tűzhelyt, hozzáadjuk a zöldfűszert, majd bot-turmixszal sima, selymes krémlevessé pürézzük. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- Az aprított édeskömény levelekkel és kevés citromlével vagy almaecettel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu