Ez a vegán mentás padlizsánkrém a baba ganoush egyik közkedvelt verziója, amely ideális nyári piknikekre és grillpartikra – akár mártogatósként, akár szendvicskrémként, akár mártásként grillezett húsok, halak mellé. A padlizsánt a sütőben vagy a grillsütőn is el lehet készíteni.
Hozzávalók
- 1 nagy padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál tahini
- 1 citrom leve
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- Csipet cayenne paprika
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott mentalevél
- Só bors
- Díszítésként: mentalevél, csipetnyi paprika
Elkészítés
- A sütőt 180 ° C-ra előmelegítjük. A padlizsánt aluminium fóliába csomagoljuk, majd a sütőbe (vagy a grill sütőre) tesszük. Kb 30 percig sütjük, amíg megpuhul (villával vagy nyárssal szúrjuk meg, ha könnyen átmegy, akkor kész van.) Hűlni hagyjuk.
- Amikor teljesen lehűlt, kikanalazzuk a húst egy mini konyhai aprítógépbe.
- Hozzáadjuk a citromlevet, tahinit, olajat, fokhagymát, római köményport, cayenne-t, majd ízesítjük sóval és borssal.
- Néhány másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk a mentaleveleket, és krémessé pürézzük.
- Átszedjük egy tálkába, majd tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
- Közvetlenül tálalás előtt egy csipet paprikával / cayenne-nel és mentalevelekkel díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu