Ez a gluténmentes édesburgonya muffin tej- és cukormentes is. Nagyon könnyen elkészíthető, főleg, ha maradék sült édesburgonyát alkalmazunk. Ha nem, akkor tegyünk két közepes méretű édesburgonyát egy tepsibe, és süssük puhára a sütőben, majd amikor lehűlt, kanállal kaparjuk ki a húsát. Ez a muffin nem édes – így ideális péksüteményként levesek, egytálételek mellé, vagy reggelire is lehet tálalni tojással, kolbásszal, szalonnával stb.
Hozzávalók
- 1 csésze sült édesburgonya
- 3 tojás, könnyedén felverve
- 3 evőkanál juharszirup
- ½ csésze mandula vagy zabtej
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó vagy repce olaj
- 1,5 csésze barnarizs liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés
- A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
- Kb 12 szilikon muffin formát egy tepsibe teszünk, vagy kibélelünk egy muffinformát papírkosárkákkal.
- Az édesburgonya húsát kikaparjuk, és kimérünk egy csészényit, amit egy keverőtálba öntünk. Hozzáadjuk az olajat, mandulatejet, juharszirupot és a tojásokat, majd összekeverjük (maradjon kissé csomós).
- Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és fűszerporokat. Ezt az édesburgonya keverékhez adjuk.
- Óvatosan összekeverjük, majd a tésztát muffin formákba kanalazzuk.
- 25-30 percig szép barnára sütjük.
- Tálalás előtt rácson kihűlni hagyjuk.
Kapcsolatos receptek
- Muffin receptek
- Glutén-mentes sütemények
- Édesburgonya receptek
- Egyszerű sütemények
- Egészséges sütemények
Zest.hu