A következő kakaós zabpehely muffin dióval és banánnal gazdagítva egy kimondottan egészséges és laktató süteménnyé válik, így ideális diétázók számára. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre zabpehely
- 1 bögre durván aprított dióbél
- 1 ek sütőpor
- Harmad bögre kakaópor
- Fél vagy harmad bögre nádcukor
- Fél tk só
- 1 bögre zabtej (vagy egyéb növényi tej)
- Harmad bögre olaj vagy olvasztott margarin
- 1 nagy érett banán
- 2 tojás
- 1 tk vanília esszencia
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy muffinsütőformát kibélelünk papírkosárkákkal.
- A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, sütőporral sóval, cukorral, kakaóporral.
- Egy másik tálkában felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, olajat, vaníliát.
- A banánt pürézzük, a tojásos keverékhez öntjük, elkeverjük.
- A lisztes keverékez töltjük a folyékony masszát, majd a dióbelet, és étkeverjük.
- 2-3 kanálnyit töltünk a kosárkákba.
- 20-25 percig sütjük, rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- Fontos, hogy a banán érett legyen. Akkor ideális, ha villával könnyen pürézhető – ebben az esetben valójában alig van szükség nádcukorra, sőt alkalmazhatunk helyette 2-3 ek agavé szirupot vagy mézet.
- Természetesen a kakaópor legyen kiváló minőségű és cukormentes.
- Tálaljuk egészséges gyerekzsúrokon, nassolnivalóként őszi, téli estéken. Ideális uzsonnára is különösen angolos tea, kávé mellé.
- Mivel magas a rosttartalma, és kevés a cukortartalma, a kakaós zabpehely muffin remek ínyencség lehet diétás, fogyókúrás és egészségtudatos étrendekben.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu