A következő szójás hátszín káposztával egy nagyon egyszerűen összedobható étel. A húst egy szójás mázban sütjük ki, majd chili szószos párolt káposztával tálaljuk..
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 ek édes chili szósz
- Szezámolaj
- 2 nagy szelet hátszín
- Mázhoz: Fél ek szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma (reszelve), 1 ek méz
Elkészítés
- A mázhoz szükséges hozzávalókat elkeverjük, ezzel a húst bedörzsöljük.
- A kelkáposztát vékony csíkokra szeleteljük vagy legyaluljuk.
- A sárgarépát zöldségpucolóval vékony szeletekre “hámozzuk”.
- A hagymát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy wokban az olajat felforrósítjuk, ebben a hagymát, fokhagymát és sárgarépát kb 5 percig, folyamatos kevergetés közben átsütjük, vigyázva arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma.
- Hozzáadjuk a káposzta csíkokat, és 3 ek vizet – 3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a chili szószt és néhány csepp szezámolajat. Kb 1 percig kevergetjük – a tűzhelyről lehúzzuk, pihentetjük.
- Közben egy nehézaljú, kiolajozott grill-serpenyőt felmelegítünk. Amikor forró, szinte füstöl, a húst ráhelyezzük. Félpercenként fordítgatjuk, mindaddig, amíg a kívánt állagot elérjük.
- Egy tányérra helyezzük – 5 percig lefedve pihentetjük.
- A húst csíkokra szeleteljük.
- A káposztás répára helyezve tálaljuk.
Tippek
- Főételként tálava párolt rizs vagy rizstészta passzol mellé köretként leginkább.
- Remekül passzol egy ázsiai menübe – pl thai, kínai, vietnámi menükbe.
- A marhahús legyen jó minőségű – tejmarha húsa nem jó ehhez a recepthez!
- A hús sütésének az ideje attól függ, mennyire átsülve kedveljük a marhahúst. Lásd steak tippek>>
- A chili szósz lehet konyhakész vagy házilag készített – legjobb a thai édes chili szósz.
- A szójás hátszín káposztával egy szuper gyorsan összedobható étel, így remek gyors vacsora vagy brunch lehet.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu