A következő pikáns kacsa saláta elkészíthető maradék kacsacombból vagy friss kacsamellből is. Szuper gyors és egyszerű, az eredmény különleges, így remek vendégváró, ünnepi vagy party étel lehet..
Hozzávalók
- 2 szelet kacsamell vagy 2 db sült kacsacomb
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk Ras el hanout fűszerkeverék
- 1 db mandarin
- 1 fej cikória (fehér vagy vörös)
- 1 db mandarin
- 1 nagy maréknyi vizitorma vagy rukkola
- 1 kis csokor menta levelei
- Fél gránátalma magjai
Elkészítés
- A kacsamellet megsózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalon átsütjük. Pihentetjük, majd tálalás előtt felszeleteljük. Maradék kacsacomb esetében a húst a csontról leszaggatjuk.
- Egy serpenyőben 2 ek olajat felforrósítunk, ebben a fűszerkeveréket kb 1 percig kevergetjük. Amikor az illatok felszabadultak, egy kis kancsóba átöntjük. Belecsavarjuk a mandarin levét, sózzuk, borsozzuk.
- A cikória leveleket leválasztjuk, megmossuk, áttöröljük, majd a rukkolával és mentalevelekkel egy tálalóba szórjuk.
- A serpenyőt kitöröljük, a maradék olajban húscafatokat átforrósítjuk. Csirkemell esetében a húst felszeleteljük.
- A húst a salátán elrendezzük, leöntjük a fűszeres öntettel, megszórjuk gránátalma magokkal.
Tippek
- Tálaljuk előételként egy ünnepi menüben, vagy ünnepi brunchként pl karácsony másnapján.
- Mivel a cikória kiválós party falat alap – a saláta szuper mutatós karácsonyi falat is lehet. Ebben az esetben készítsünk kis csónakokat, amikbe tegyünk 1-2 db mentalevelet, kevés salátalevelet, majd egy szelet húst, öntsük le kevés öntettel, végül szórjunk rá néhány darab gránátalma magot!
- Vigyázzunk arra, hogy a fűszerkeveréket ne égessük meg az olajban, különben keserű lesz az íze!
- Ras el hanout fűszerkeverék delikben kapható vagy házilag is kikeverhető. Ras el hanout fűszerkeverék>>
- A pikáns kacsa saláta 5-15 perc alatt összedobható, az ízek kombinációja érdekes és különleges, elrontani nem igazán lehet – így érdemes kipróbálni!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu