A következő párolt zöldborsó és zöldbab nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így remek tavaszi, nyári köret lehet grillezett húsok, halak mellé.
Hozzávalók
- 2 ek vaj vagy margarin
- 1 salotta hagyma, aprítva
- 1 tk fehérborecet
- Fél tk nádcukor
- 30 dkg ceruzabab
- 30 dkg zsenge zöldborsó
- 4-5 szál menta
- Mentalevelek, só, bors
Elkészítés
- A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, ebben a salottát megpuhítjuk.
- Hozzáadjuk az ecetet és cukrot, majd a zöldségeket és a mentát. 4 evőkanál vízzel felöntjük.
- Forráspontig felmelegítjük, majd fedő alatt, kb 5 percig pároljuk.
- Akkor jó, amikor a zöldségek kissé puhák, de még harapósak.
- A mentaszárakat eldobjuk.
- Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, friss menta levelekkel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként egészben sült húsok, vagy grillezett húsok halak mellé.
- A menta miatt különösen passzol báránysült mellé. Bárány receptek>>
- Vigyázzunk arra, hogy ne pároljuk túl a zöldségeket – továbbá tálaljuk a szafttal együtt!
- A párolt zöldborsó és zöldbab nem csupán egy szuper gyors köret, de egészséges is. Fogyasztható diétás, egészségtudatos étrendek keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu