A thai brokkoli és zöldbab nagyon gyorsan, tíz perc alatt elkészíthető pikáns köret vagy vegetáriánus főétel. Továbbá szuper egészséges is, így érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 3 ek földimogyoróolaj
- 1 szál ázsiai citromfű
- 1 vörös chili
- 2.5 cm gyömbér
- 3 kaffir lime levél
- 3 ek thai zöld curry paszta
- 1 vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 30 dkg brokkoli rózsa
- 15 dkg ceruzabab
- 5 dkg földimogyoró
Előkészületek
- A gyömbért megpucoljuk, felaprítjuk.
- A chili magházát és magjait eltávolítjuk, majd felaprítjuk.
- A kaffir lime leveleket összemorzsáljuk.
- A citromfű külső héját eltávolítjuk, felaprítjuk.
- Mindezeket egy aprítógépbe vagy kőmozsárba szórjuk, hozzáadjuk a curry pasztát és 2 ek olajat.
- Pasztává turmixoljuk vagy zúzzuk.
Elkészítés
- A paprikát apró kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk.
- Egy wokban a maradék olajat felforrósítjuk. Amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a hagymát, paprikát és a pasztát. Gyorsan, magas hőfokon, 3 percig sütjük, közben keverjük.
- Hozzáadjuk a brokkoli rózsákat és a zöldbabot.
- Átkeverjük, lefedjük, alacsony hőfokon kb 5 percig sütjük. Közben meg-megkeverjük.
- Közben a földimogyorót egy serpenyőben megpirítjuk (zsiradék nélkül), majd a brokkolihoz adjuk, és elkeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk zöldséges fogásként egy thai menü keretében.
- Főétel is lehet rizstésztával vagy párolt rizzsel tálalva egy vegán, vegetáriánus étrendben.
- Ha túl száraz, azaz kissé ragadós a wok alja, amikor a brokkolit kevergetjük, öntsük fel a zöldségeket kevés vízzel!
- A thai brokkoli és zöldbab szuper egészséges, így remekül passzol méregtelenítő, diétás, fogyókúrás, egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu