Ha már unjuk a szokásos grillezett-sült hátszínt, vagy valami különleges ízre vágyunk, a marokkói hátszín saláta egy kiváló megoldás. Finom is, egyszerű is..
Hozzávalók
- 2 szelet érett hátszín
- 2 tk csemege paprika
- 2 tk őrölt római kömény
- Olívaolaj spray
- 5 dkg feta sajt
- Fél konzerv csicseriborsó
- 1 citrom
- 1 nagy érett paradicsom
- Mentalevél
Elkészítés
- A hús szeleteket megmossuk, szárazra töröljük. A paprikát a római kömény porral elkeverjük, ezzel bedörzsöljük a hús szeleteket. 15 percig marináljuk.
- Bekapcsoljuk a grillsütőt vagy a grill serpenyőt.
- A hús sózzuk borsozzuk, olajjal lefújjuk.
- Kb 5 percig mindkét oldalon átgrillezzük. Pihentetjük.
- A csicseriborsót leöblítjük, lecsepegtetjük. A paradicsomot karikákra vágjuk, a citrom felének a héját vékony csíkokra vágjuk.
- Két tányérra szórjuk a csicseriborsót, leborítjuk paradicsom szeletekkel, fetát morzsálunk rá. Citromhéjjal és mentalevéllel megszórjuk, majd a citromlevet csavarunk rá.
- A húst vékony csíkokra szeleteljük, és a salátára helyezzük.
Tippek
- Tálaljuk kuszkusszal vagy kenyér lepénnyel.
- A sütés ideje attól függ, hogy mennyire átsülve kedveljük.
- Csakis jó minőségű, érett, sovány hússal készítjük, ami legyen kissé vastag (kb 2-3cm).
- Nem muszáj csíkokra szeletelni a húst – egészben is a salátára helyezhetjük, így melegebb marad.
- A marokkói hátszínsaláta ideális gyors ebédre, vacsorára, vagy remek nyári grill-partikra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu