A zöldséges krumplisaláta egy tavaszi, nyári verzió, amelyben a zöldségek a majonézes burgonyát egészségesebbé varázsolják. Szuper egyszerű az elkészítése..
Hozzávalók
- 50 dkg bébi újkrumpli
- 3 ek majonéz (vegán, ha szükséges)
- 1 ek aprított mentalevél
- 1 ek dijoni mustár
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 1 érett avokádó
- Fél citrom leve
Elkészítés
- A majonézt elkeverjük a mentalevéllel, mustárral, és 1 ek vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
- A krumplit sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. Ez kb 10 perc.
- A zöldborsót és babot 2-3 percig blansírozzuk – vagy a krumpli felett a gőzben megpároljuk (egy bambusz kosárba helyezve). Hideg vízzel leöblítjük, lecsurgatjuk.
- A borsót, zöldbabot és a krumplit egy tálban kombináljuk. Az avokádót megpucoljuk, felszeleteljük, citromlében megforgatjuk (így nem barnul meg).
- Tálalás előtt az avokádó szeleteket a salátára helyezzük, a majonézes öntettel leöntjük.
Tippek
- Ez a krumplisaláta előre elkészíthető – kivéve az avokádót, de annak hozzáadása csupán 2 perces munka.
- Tálaljuk grillezett ételek, sültek mellé. Mivel zöldségeket is tartalmaz, így nincs szükség egyéb köretre – bár minél több a zöldség az étkezési asztalon, annál jobb au egészségünknek! Egyéb köretek>>
- Egészséges verzió: a majonéz felét cseréljük le joghurtra (akár teljesen is – de ebben az esetben csakis görög joghurtra, továbbá a vizet hagyjuk ki az öntetből!)
- A zöldséges krumplisaláta ideális piknik saláta is lehet.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu