A színes omlett a tavasz színeit varázsolja az asztalunkra. A zöldségek fontos vitaminokat biztosítanak fáradt szervezetünknek. Ráadásul finom is, gyerekeknek is ízlik – így ideális hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet a család számára.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 sárga paprika (kaliforniai)
- 1 piros paprika (kaliforniai)
- 10 dkg fagyasztott szójabab (felengedve)
- 1 ek aprított petrezselyem zöld
- 1 csipetnyi chili pehely
- 6 tojás
Elkészítés
- A hagymát és a paprikákat vékonyan felszeleteljük. Forró olajban a fokhagymát, hagymát és paprikát megpuhítjuk, közben néha megkeverjük. Ez kb 10 perc.
- Hozzáadjuk a babot és chili pelyhet majd a petrezselyem zöldet. 1-2 percig sütjük, miközben a tojást egy villával felverjük – de nem habosra!
- A tojást a zöldségekre öntjük, alacsony lángon kb 10 percig sütjük. Amikor az omlett teteje kocsonyás, grill alatt megbarnítjuk.
Tippek
- Melegen vagy hidegen is fogyasztható – melegen szeleteljük fel, mint egy tortát, majd tálaljuk friss szemlével vagy kenyérrel.
- Hidegen ideális piknik vagy parti étel – szeleteljük fel kis kockákra. Passzol egy tapas menübe is.
- Szójabab helyett zöldborsó vagy lóbab is alkalmazható.
- A színes omlett egy nagyon egészséges tavaszi étel, remekül passzol egy egészséges étrendbe, gyerekek és felnőttek számára is (a chilit lehet redukálni, bár az étel így sem erős).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu