A maradék sült kacsahúst nem csupán szendvicsek és saláták készítéshez használhatjuk fel, de kiadós főételek készítéséhez is kiváló alapanyag lehet. Példa erre ez a mediterrán jellegű, paradicsomos zöldséges kacs ragu, amely 15 percen belül összedobható.
Hozzávalók
- 2 bögre aprított sült kacsahús
- 1 evőkanál apróra vágott rozmaring levél
- 1 zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- ½ piros kaliforniai paprika (friss vagy grillezett ás olajban eltett)
- ½ bögre aprított gomba (elhagyható)
- 1 csésze koktélparadicsom
- 1 konzerv fehér vagy tarka bab
- ½ bögre vegyes olajbogyó és aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 1 marék friss fűszernövény (zöldpetrezselyem, bazsalikom vagy koriander)
- 2 szál újhagyma, apróra vágva
Elkészítés
- A zellerszárt és a fokhagymát felaprítjuk, a hagymát és a kaliforniai paprikát felszeleteljük.
- Fél evőkanál olívaolajat vagy kacsazsírt egy nagy lapos edényben felhevítünk, és lassan megpuhítjuk benne a zellerszár és a hagyma darabokat.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, rozmaringot és a paprikát (ha friss), és fedő alatt pár percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot, majd fedő alatt kb 5 percig puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, az olajbogyókat, a grillezett paprikát (ha azt használunk) és a felszeletelt aszalt paradicsomot. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a hús darabokat. Adunk hozzá kevés vizet, ha nem elég szaftos. Sózzuk, borsozzuk.
- A zöldfűszert felaprítjuk, és az újhagymával együtt a ragura szórjuk.
- Főtt rizzsel, burgonyapürével vagy kenyérrel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu