A szokásos párolt zöldségek helyett nagyon gyorsan és egyszerűen lehet készíteni egyéb érdekes és ízletes zöldséges köreteket. A zöldborsó és feta saláta receptünket előre (de akár az utolsó pillanatban is!) el lehet készíteni, így a főételre és a desszertre tudunk koncentrálni. Nem csupán finom, de egészséges is, és sok-sok étel mellé passzolhat..
Hozzávalók
Öntethez:
- 1dl olívaolaj
- ½ tk dijoni mustár
- 1 tk borecet
- 1 gerezd fokhagyma (préselve)
Elkészítés
- Keverjük el az öntetet egy mini habverővel.
- A zölborsót hideg vízben forraljuk fel. Amikor forr a víz, vegyük le a tűzhelyről és egy szűrőn keresztül hideg vízzel hűtsük le (így nem sárgulnak be a borsószemek). Szárítsuk meg a borsókat egy konyharuhában.
- Tálalás előtt öntsük át egy tálba, morzsáljuk rá a feta sajtot, szórjuk meg az aprított kaporral, és öntsük le az öntettel.
Tippek
-
Az eredeti recept dióolajat és Sherry ecetet ír elő – de olívaolajjal és borecettel is ugyanolyan finom.
-
Ezt a receptet elkészíthetjük (aprított) zöldbabbal vagy szójababbal is (fagyasztott vagy friss).
-
Remek piknik étel is lehet.
-
A zöldborsó és feta saláta nagyon egészséges, így ajánljuk diétázóknak, fogyókúrázóknak, de akár hosszabb méregtelenítésre is
Zest.hu