A teriyaki máz mellett sok egyéb japán mártás is létezik. Remek példa erre a yakitori csirke, amely tuti finom és tuti egyszerű az elkészítése. Azonban csakis akkor autentikus, ha a hozzávalókat nem cseréljük le kínai vagy egyéb ázsiai alapanyagokra..
Hozzávalók
- Fél kiló csirkemell filé (bőr nélkül)
- 30 ml mirin
- 50 ml világos szójaszósz (japán)
- 40 ml sake
- 1 cm gyömbér, reszelve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Fél ek cukor
- Őrölt bors
Elkészítés
- 6 pálcikát beáztatunk.
- A csirkemelleket megmossuk, áttöröljük, falat nagyságú (kb 2 cm-es) kockákra vágjuk.
- A csirke darabokat egy üvegtálban elkeverjük a hozzávalókkal, 30-60 percig hűtőszekrényben marináljuk. Kivesszük a hűtőből, a grillsütőt előkészítjük.
- Amikor a parázs megfelelő vagy a sütő felmelegedett, a hús darabokat a pálcikákra felhúzzuk és barnára sütjük. Közben a páclével kenegetjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egy japán menü keretében – ideális egy japán grill-partira!
- Ajánlott köretek: szezámmagos zöldbab, párolt rizs, japán coleslaw.
- Kisüthető grillserpenyőben is, ebben az esetben fél órával sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
- A maradék hidegen is nagyon finom egy saláta feltétként vagy szendvicsbe töltve.
- A yakitori csirkenyárs különleges ízeket varázsol az asztalunkra, ugyanakkor nagyon egyszerű az elkészítése.
Kapcsolatos cikkek
- Csirkemell receptek
- Grill receptek
- Parti falatok
- Japán receptek
Zest.hu