A vörös pesto olívaolajban eltett szárított paradicsomból készül. Íze intenzív és kissé édes – így ideális aprósütemények, puffancsok, töltelékek, antipasti, tészták és lepények készítéshez. A vörös pesto házilag is elkészíthető, csupán 5 percet vesz igénybe, és jóval finomabb, mint a bolti verzió (és termesztésen adalék-mentes is).
Hozzávalók
- 1 csésze aszalt paradicsom, olajban eltett (Olajban eltett szárított paradicsom receptje>>>)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csésze bazsalikomlevél
- ⅓ csésze fenyőmag
- 1 csipet chili pehely (opcionális)
- ⅓ csésze reszelt parmezán
- ⅓ csésze olívaolaj (a paradicsom olaja az üvegből)
- Só, bors
Elkészítés
- Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük, és durva pasztává pürézzük.
- Az aprítógépet alacsonyabb fokozatra állítjuk, és lassan hozzácsurgatjuk az olajat, miközben simára pürézzük a masszát.
- A pestót egy tálba kanalazzuk, megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egyből használható, vagy steril üvegbe töltve, és légmentesen lezárva hűvös helyen néhány hétig tárolható.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu