Ez a virslis, paprikás tojáslepény a tojásos-virslis lecsó alapanyagaival készül, csak kissé mutatósabban néz ki a végén. Továbbá zöldpaprika helyett a kápia paprika kissé édesebbé varázsolja. Tálaljuk zöldsalátával és péksüteménnyel. Ideális hétvégi reggeli vagy brunch!
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 1 Kápia paprika
- 1 chili (elhagyható)
- 4 szál virsli
- 2 érett paradicsom vagy egy marék koktélparadicsom
- 3 szelet aszalt paradicsom, üvegből (elhagyható)
- 5 tojás, enyhén felverve
- Fűszerpaprika
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, a paprikát vékony karikára szeleteljük. A paradicsomot durván felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, majd 5 percig megdinszteljük a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot (és a chilit, ha használunk).
- A virsliket 1 cm-es karikákra vágjuk, és pár csipetnyi fűszerpaprikával a serpenyőbe szórjuk.
- Lefedjük, majd addig pároljuk, amíg a paradicsom kiengedi a levét. Ekkor beleöntjük a felvert tojásokat, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Alacsony hőfokon kb. 10 percig sütjük. Fedőt teszünk rá, hogy a teteje rendesen átsüljön, vagy grill alatt barnára sütjük (sajtot is lehet rá reszelni).
- Fűszerpaprikával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu