Minden héten sütök valami nassolnivalót magamnak az iskolába. Szeretek különböző recepteket kipróbálni vagy kitalálni. Ez az almás-gyömbéres zapehely tallér az egyik kedvencem, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, továbbá se cukrot, se zsiradékot nem tartalmaz, tehát még egészséges is! Ajánlom reggelire vagy délutáni nassolára.
Hozzávalók
- 2 csésze zabpehely (gluténmentes, ha szükséges)
- 3 nagy érett banán
- 2 tk őrölt gyömbér
- 3 evőkanál kakaó por
- 1 alma (meghámozva és lereszelve)
Szükséges konyhai eszközök:
- Egy keverőtál
- Egy villa vagy burgonyatörő
- Egy tepsi
- 1 evőkanál
- Sütőpapír
Elkészítés
- A banánt összetörjük egy keverőtálban.
- Ezután hozzáadjuk a kakaó port, a reszelt almát és a gyömbér port, majd mindent alaposan összekeverünk.
- Fokozatosan hozzáadjuk a zabpelyhet, amíg a keverék formálható nem lesz.
- Végül kis golyókat formázunk a masszából, majd ezeket tallérokká lapítjuk a két tenyerünk között.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd 15-20 percig sütjük (kb 180 C fokon).
- Langyosan vagy kihűlve fogyasztjuk.
- A recepthez lehet adni aprított mogyorót, diót, magvakat is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu