Ez az ünnepi saláta egész évben fantasztikus különleges alkalmakra. Jól mutat egy büféasztalon, vagy passzol grillezett-sült halak és húsok mellé egy ünnepi menüben. Elkészíthető rizzsel, gyöngyárpával, kölessel, hajdinával, kuszkusszal vagy quinoával. Én általában barna rizzsel vagy gyöngyárpával készítem. Finom, egészséges, vegán és nagyon könnyen összedobható.
Hozzávalók
- 20 dkg gyöngyárpa/köles/rizs/hajdina/óriás kuszkusz/
- 1 gránátalma kikapart magjai
- 4 szál újhagyma, szeletelve
- 1 marék durván felaprított lapos zöldpetrezselyem
- 1 marék durván felaprított menta levél
- 2 evőkanál gránátalma melasz (lásd tipp alul)
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük a gabona szemeket, majd lecsepegtetjük.
- Közben felaprítjuk a zöldfűszereket.
- Amikor a gyöngyárpa/köles/rizs/hajdina stb kihűlt, összekeverünk mindent, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tipp
Gránátalma melasz delikben kapható, de könnyen készíthetünk házilag is. Fél liter friss vagy bolti gránátalma levet csupán sűrű sziruppá főzünk (a frisshez adhatunk cukrot, a boltihoz nem szükséges, mert az már cukrozott). Üvegbe töltjük, és salátaöntetekhez, pácokhoz alkalmazzuk.
Kapcsolatos receptek