Ez a tükörtojás szalonnás zöldségekkel tálalva gyors és egyszerű, ugyanakkor kiadós és egészségesebb a normál sszalonnás tojásnál! Ideális hétvégi reggelire, brunch-ra vagy akár ebédre is.
Hozzávalók
- 10 dkg száraz zöld lencse vagy ½ konzerv lencse
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 szelet füstölt bacon sonka
- 1 kis fej lilahagyma
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó, felengedve
- 2 maréknyi fodros kelkáposzta, megmosva
- 1 evőkanál almaecet
- 1 tk dijoni mustár
- 4 db tojás
- 1 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (pl zöldpetrezselyem, menta vagy bazsalikom)
Elkészítés
- Ha száraz lencsét használunk, egy gerezd fokhagymával puhára főzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. A konzerves verziót vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a felét kimérjük.
- Felkockázzuk a szalonnát, és felaprítjuk a hagymát.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és ropogósra pirítjuk a szalonnát és a hagymát. Hozzáadjuk a borsót és a kelkáposztát, az ecetet és a vizet. Lefedjük, és körülbelül 5 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.
- Hozzáadjuk a lencsét, és belekeverjük a mustárt. Átmelegítjük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt, és fedő melegen tartjuk.
- Közben a tojásokat egy másik serpenyőben ízlés szerint megsütjük.
- A lencsét a tükörtojással lefedve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu