A tenger gyümölcseihez nagyon jól passzol a paradicsom, a kombinációjuk a mediterrán ízeket képviseli. A következő recept elkészítése roppant egyszerű, főleg ha valami kész, fűszeres paradicsom szószt alkalmazunk.
Hozzávalók (2-3 főre)
- 50 dkg konyhakész tenger gyümölcsei (fagyasztott is jó)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 bögre vegyes zöldség
- 2 bögre fűszeres paradicsomszósz
- 1 babérlevél
- 1-2 ek aprított zöldfűszer
- olívaolaj
Elkészítés
- A hagymát szeletekre vágjuk és puhára sütjük az olajban.
- Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, 1 percig kevergetjük.
- Felöntjük a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a babérlevelet majd a zöldségeket. A zöldségeket puhára főzzük.
- Közben a tenger gyümölcseit átmossuk és hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz. 5-10 percig rotyogtatjuk.
- Tálalás előtt megszórjuk az aprított zöldfűszerrel.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel vagy főtt tésztával (spagetti, makaróni, spirál vagy penne).
- Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.
- El lehet készíteni paradicsompüréből vagy konzerv paradicsomból is – ebben az esetben adjunk a zöldségekhez aprított zöldfűszereket (pl bazsalikom, petrezselyem zöld, koriander) és 1 tk instant zöldségleves port.
- Bolti konyhakész paradicsomszósszal is elkészíthető, de ne feledjük, hogy a házilag készített mártás sokkal finomabb és egészségesebb!
- Ha túl sűrű a szósz, felhígíthatjuk zöldséglevessel vagy vörösborral.
- A zöldségek legyenek vegyesek és színesek – jól kombinálható pl a kaliforniai paprika, káposzta, zöldborsó, bébikukorica, brokkoli
- Gazdagíthatjuk néhány kapribogyóval is.
- A fagyasztott zacskó hamar kienged, ha meleg vízbe tesszük – csupán 10-15 perc, így az étel ideális gyors vacsoraként vagy ebédként! De egy olaszos vendégváró menüben is megállja a helyét!
- A tenger gyümölcsei paradicsomszószban remekül passzol egy egészséges étrendbe.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu