Ez a mediterrán stílusú tenger gyümölcsei édesköménnyel paradicsomos mártásban készül. Nagyon egyszerű elkészíteni – alkalmazhatunk konyhakész keveréket vagy friss (de tisztított) keveréket is. Tálaljuk friss péksüteménnyel vagy tésztával!
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál édesköménymag
- 1 hagyma
- 1 fej édeskömény
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 teáskanál paprika
- ¼ teáskanál szárított chili pehely (elhagyható)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 konzerv hámozott paradicsom (400g)
- 2.5 dl zöldség alapleves
- 35 dkg vegyes tenger gyümölcsei
- Tálaláshoz: apróra vágott friss zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az édesköményt falatnyi kockákra daraboljuk, a paprikát felszeleteljük.
- Egy nagy, széles lábasban felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és az édesköménymagot, majd egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk az édesköményt és a hagymát, majd alacsony hőfokon körülbelül 5 percig dinszteljük, majd a paprikát rászórjuk és további 5 percig főzzük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a chilit és a paprikát, majd felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a bor felszívódik.
- Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és az alaplevest, majd 15 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és kb 5 percig fedő alatt főzzük.
- Amikor megfőttek vagy megfelelően átmelegedtek a herkentyűk, megkóstoljuk a mártást.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére szórt zöldpetrezselyemmel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu