Télen kívánjuk a melegítő, kiadós ételeket. Ez a vegán téli currys zöldségleves nem csupán melegíti, de erősiti is a szervezetünket, ugyanis szuper egészséges gumós zöldségekből készül. Akik szeretik a nagyon csípős ízeket, használjanak erős curryport, vagy tálalják karikákra vágott chili paprikával.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 kisebb hagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg rutabaga
- 30 dkg paszternák
- 1,5 evőkanál curry por
- 1 liter zöldség alapleves
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, és 5-6 perc alatt puhára sütjük a hagymát.
- Hozzáadjuk a curryport, és egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, lefedjük és 5-8 percig puhára pároljuk.
- Felöntjük a zöldség alaplevessel, felforraljuk, majd takarék lángon kb 30 percig főzzük, vagyamíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botmixerrel addig sima, bársonyos levessé pürézzük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Apróra vágott korianderlevéllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu