
Ezek a szűzérmék mexikói mártásban sülnek, így pikáns ízeket varázsolnak az asztalunkra. Ideális vendégváró alkalmakra, különösen nyári grillpartikra, bulikra. Tálaljuk burgonyasalátával vagy rizzsel, vagy laposkenyérbe, tortillába töltve salsával. A pácolás akár előző nap elkészíthető – a grillezés max 10 perc.
Hozzávalók
- 1 közepes sertés sertés szűzpecsenye (kb. 400 g)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tk Chipotle paszta
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk fokhagyma por vagy 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- Zöld-citrom lé
- Só, bors
- 4 mini paradicsom, félbevágva (opcionális)
- Tálaláshoz: aprított koriander vagy petrezselyem
Elkészítés
- A szűzpecsenyét 1,5 cm-es korongokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- A sűrített paradicsomot összekeverjük a chipotle pasztával, olívaolajjal és a fűszerekkel. Hozzáadunk ½ lime kifacsart levét.
- A szűzérméket alaposan bekenjük a pasztával, és legalább 1 órán vagy egy éjszakán át pácoljuk.
- Egy tepsibe tesszük a hús korongokat, és a paradicsom feleket, majd leöntjük a páccal. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb 25 percig sütjük. Megsüthetjük kerti grillsütőn vagy grill serpenyőben, normál serpenyőben is – mindkét oldalon körülbelül 3-5 percig.
- Apróra vágott friss zöldfűszerrel megszórva és lime szeletekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Sertéshús receptek
- Mexikói receptek
- Szilveszteri receptek
- Tortilla töltelékek
- Grill receptek
Zest.hu
