Ha éttermi szintű, de ugyanakkor egyszerűen kivitelezhető ételt szeretnénk készíteni vendégeink vagy családunk számára, ez a szardella pesztós tészta garnélával ideális recept erre. Fantasztikusan finom és 15 perc alatt elkészül! Én gluténmentes tagliatelle-vel és nyers garnélarákkal készítettem, de bármilyen más tészta is jó, továbbá előfőzött garnélarák is használható. Tálaljuk ropogós zöldsalátával!
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- ½ piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 4 szelet olajban eltett szardella (üvegből vagy konzervből)
- 1 tk kapribogyó, sós vízben eltett
- 1 gerezd fokhagyma, durvára vágva
- 1 marék friss zöldpetrezselyem
- 1 marék friss kapor
- ½ citrom leve és 1 egész citrom reszelt héja
- 20 dkg tisztított királyrák, lehetőleg nyersen
- 20 dkg durum száraz tészta vagy gluténmentes verzió
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábasba és lefedjük.
- Közben a hagymát felaprítjuk. A paprikát 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy evőkanál olajat egy nagy serpenyőben felhevítünk, majd a hagymát és a paprikát fedő alatt, alacsony hőfokon, puhára pároljuk – ez kb 8-10 perc.
- A szardellát, kapribogyót, fokhagymát, zöldpetrezselymet, kaprot és a citromlevet egy kis aprítógépben durva, szemcsés pasztává pürézzük. Hozzáadjuk a maradék olajat és a reszelt citromhéjat. Félretesszük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak a serpenyőben, hozzáadjuk a garnélarákokat és fedő alatt 3-5 percig pároljuk, amíg színük pink-re változik (vagy átmelegszik, ha előfőzött garnélarákot használunk, de abban az esetben elég 1-2 perc főzés).
- A lecsepegtetett tésztát a garnélákhoz adjuk a szardellapesztóval együtt, és óvatosan összekeverjük az egészet.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu