Ez a szalonnás-spenótos újburgonya saláta ideális maradék főtt krumpli felhasználásra. Lehet köret vagy gyors és egyszerű főétel is zöldsalátával, savanyúsággal tálalva.
Hozzávalók
- 25 dkg bébi/újburgonya
- 7.5 dkg pancetta vagy bacon szalonna darabok
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 tk apróra vágott kakukkfűlevél vagy rozmaringlevél
- 2 marék spenót
- 3 evőkanál szeletelt magozott fekete olajbogyó
Elkészítés
- A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Hűlni hagyjuk. Ezt előre el lehet végezni.
- A hagymát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk a szalonnát, hagymát, fokhagymát és a fűszernövényeket. 5-10 percig pirítjuk, amíg a szalonna ropogós lesz, a hagyma pedig megpuhul.
- Közben félbevágjuk a krumplikat.
- A burgonya darabokat a serpenyőbe tesszük, pár percig kevergetjük, hogy átmelegedjenek.
- Hozzáadjuk a spenótot és az olajbogyót, lefedjük a lábast és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Kb 3-5 percig pihentetjük. Amikor a spenót megfonnyadt, óvatosan átkeverjük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu