A fácánmell köztudottan száraz, azonban ha szalonnába csavarva sütjük, nem csupán puha lesz, de a kissé vad íze remekül egyesül a sült szalonna jellegzetes ízével. A szalonnás fácánmell elkészítése gyors és egyszerű, nem igényel se pácolást, se macerás hadműveleteket.
Hozzávalók
- 2 db konyhakész fácán mell (bőrtelen)
- 6-8 db szalonna csík
- 2 tk Szósz (lásd tippek)
- Olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A melleket megmossuk, szárazra töröljük, majd egy kiskanállal mindkét oldalon megkenjük a szósszal.
- Mindkettőt betekerjük (nagyságtól függően) 3 vagy 4 szalonna csíkkal, és óvatosan egy tepsibe helyezzük.
- Kevés olívaolajjal lelocsoljuk, majd a bemelegedett sütőben 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a szalonna ropogóssá sült.
Tippek
- Tálaljuk legalább 2 különböző körettel – egy burgonyás, egy zöldséges az ideális. Mivel a sütő meleg, használjuk ki az alkalmat a köret készítéséhez! Köretek>>
- Tálalhatunk mellé salátát, savanyúságot vagy kompótot is – téli kompót tuti finom hozzá.
- A szalonna legyen vékony, nem túl húsos – ideális a pancetta vagy ahhoz hasonló magyar termék.
- A következő szószok remekül passzolnak a fácánhoz – magos mustár, paprikakrém, pesto, aszalt szilva vagy aszalt füge püré, olajbogyó szósz.
- A szalonnás fácánmell ideális gyors vacsora, de akár egy baráti vagy családi összejövetel főétele is lehet!
Zest.hu