Ez a sütőben sült édeskömény, burgonya és paradicsom remek köret lehet sült vagy grillezett húsok/halak mellé. Vegán/vegetáriánus vagy egészségtudatos étrendben főételként is tálalható. Maradék főtt burgonyával is elkészíthető!
Hozzávalók
- 45 dkg újburgonya
- 2 nagy fej édeskömény
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg koktélparadicsom, félbevágva
- 1 marék kis fekete olajbogyó, kimagozva
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 szál kakukkfű vagy 2 szál rozmaring, levelei
Elkészítés
- A burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Ha szükséges, félbevágjuk.
- A sütőt 190 C-ra előmelegítjük. Az édesköményt hosszában negyedeljük, majd levágjuk a kemény, gumós szárát. Az édeskömény gerezdeket egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolaj felével, majd sózzuk, borsozzuk. 20 percig puhára sütjük a sütőben.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyókat, fokhagymát, burgonyát és a zöldfűszert.
- Meglocsoljuk a maradék olajjal és jól összeforgatjuk. További 10-15 percig sütjük, amíg az édeskömény szép barna és a paradicsom puha lesz.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu