A következő sült paprika és sárgarépa krémleves egy igazi különlegesség, ízének a currypor ad egy érdekes dimenziót. Szuper egészséges, és aránylag olcsó is, érdemes kipróbálni..
Hozzávalók
- 45 dkg kápia vagy kaliforniai paprika
- 2 ek olívaolaj
- Fél tk currypor
- 1 db babérlevél
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 8 dl zöldségleves
- 2 ek frissen csavart citromlé
- só, bors
Elkészítés
- A paprikákat leöntjük 1 ek olajjal – a sütőben megsütjük, vagy átgrillezzük. Egy tálba kiszedjük, fedő alatt 10 percig izzadni hagyjuk, majd a bőrt és magházakat eltávolítjuk.
- Közben a hagymát, fokhagymát felaprítjuk. A répákat megpucoljuk, felszeleteljük.
- A maradék olajat felforrósítjuk egy lábasban. A felaprított zöldségeket beledobjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a curryport. Kb 10 percig alacsony hőfokon pároljuk, majd felöntjük a levessel.
- Kb 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a sült paprikát, krémlevessé pürézzük.
- Tálalás előtt citromlevet csavarunk bele, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk..
Tippek
- Tálaljuk naan kenyérrel vagy hasonló kenyérlepénnyel – de keverhetünk bele maradék párolt rizst is.
- A leveshez alkalmazhatunk maradék vagy konyhakészen vásárolt, olajban eltett grillezett paprikát – ezzel még gyorsabb lesz a készítése.
- A sült paprika és sárgarépa leves egy szuper immunerősítő, s mivel vegán, így a legtöbb diétés, karcsúsító és egészségtudatos étrend keretében fogyasztható. Ideális méregtelenítés alatt is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu