A spenótos bab gombával egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, amely ideális köret lehet sült húsok, halak mellé. Ráadásul szuper egészséges is!
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- Fél csésze aprított hagyma
- 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 csésze szeletelt gomba
- Negyed csésze fehérbor
- 1 ek Dijoni mustár
- 10 dkg spenót
- 1 konzerv bab
- 2 ek aprított oregánó
- Só, bors
Elkészítés
- Az olajban a hagymát üvegesre dínszteljük, hozzáadjuk a gombát és fokhagymát, barnára sütjük.
- Felöntjük a borral és mustárral. 1-2 percig bugyborékolni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a spenótot, 3-4 percig fedő alatt pároljuk. Amikor a spenót összeesik, de még sötétzöld a színe, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot.
- Átmelegítjük, megszórjuk oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretkén sült, grillezett húsok mellé.
- A bab lehet barna, fehér, de akár vegyes is.
- A spenótot alaposan mossuk át és csepegtessük le!
- A spenótos bab barnarizzsel tálalva egy vegán és diétás étrend keretében akár főételként is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu