Ez a spenót és dió pestós tészta különleges, egészséges, továbbá lehet vegán vagy vegatáriánus, attól függően, hogy milyen sajtot alkalmazunk. Gluténmentes tésztát is lehet alklamzni, én pl barnarizs fusillit használtam, de természetesen normál durum száraz tészta is jó. Az étel 10 perc alatt elkészül, így tökéletes a lusta vagy rohanós napokon ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 20 dkg száraz tészta (gluténmentes is jó)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
- ½ teáskanál chilipehely
- 10 dkg spenót
- 5 dkg vegán vagy normál feta sajt
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- 1 marék dió
- Tálaláshoz: apróra vágott dió, morzsolt vegán feta, egy marék rukkola levél
Elkészítés
- A tésztát a csomag utasításainak megfelelően megfőzzük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
- Közben felszeleteljük a fokhagymát, majd óvatosan megdinszteljük az olajban a chilivel együtt.
- A spenótot megmossuk, lecsurgatjuk és a fokhagymához adjuk. A tészta főzővizéből adunk egy merőkanálnyit a spenóthoz, lefedjük és körülbelül 5 percig, alacsony hőfokon, pároljuk.
- Amikor a spenót összeesett, áttesszük egy kis konyhai robotgépbe, hozzáadjuk a diót, zöldpetrezselymet és a sajtot, majd sima mártássá pürézzük. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával.
- Óvatosan beleforgatjuk a rukkola leveleket, majd apróra vágott dióval és morzsolt fetával díszítve tálaljuk.
Kapcsoltos receptek
Zest.hu