Ez a spárga és brokkoli krémleves tökéletes hűvös tavaszi vagy nyári estéken. Vegán, egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető – mindössze 15 perc alatt összedobható.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej brokkoli
- 7.5 dl zöldség alapleves
- 1 csokor spárga
- 1 kis maréknyi friss bazsalikomlevél
- almaecet
Elkészítés
- A fokhagymát és a hagymát finomra vágjuk.
- Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd 5 percig puhára dinszteljük a hagymát és fokhagymát.
- Közben a brokkolit feldaraboljuk. A spárga fás részeit levágjuk és eldobjuk, a többit felaprítjuk.
- Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük az alaplevessel.
- Felforraljuk, és kb 8 percig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul.
- Hozzáadjuk a spárga darabokat, és további 2-3 percig főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt és hozzáadjuk a bazsalikom leveleket. Botmixerrel addig pürézzük a levest, amíg krémes állagot kapunk.
- Frissen őrölt borssal és egy néhány csepp almaecettel vagy citromlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu