A következő spanyol halpaprikás egy klasszikus recept, a spanyolok egyik kedvenc étele. Ízre hasonlít a magyar verzióra, bár ez pikánsabb és frissebb, és természetesen nem marad ki a csicseriborsó sem! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul szuper egészséges is..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db kápia paprika
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 dl zöldségleves
- 2 szelet tengeri hal filé ( kb 15-15 dkg)
- Fél vörös chili
- Fél citrom
- 1 maréknyi zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A paprikát két centis darabokra felvágjuk, a hagymát, fokhagymát felaprítjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, ebben kissé megpuhítjuk a felaprított zöldségeket.
- A csicseriborsót közben lecsepegtetjük.
- Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a paprikát, majd egy kevergetés után a csicseriborsót. Két percig sütjük, majd felöntjük a levessel.
- Forráspontig melegítjük, és a mártás tetejére helyezzük a hal szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 8-10 percig pároljuk.
- A chilit és zöldpetrezselymet felaprítjuk.
- Amikor a hal már nem nyers, beleszórjuk a zöldpetrezselymet, ráreszeljük a citrom héját, majd a mártásba csavarjuk a levét.
- Tálalás előtt a chili darabokkal megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével.
- Vigyázzunk arra, hogy ne pároljuk túl a halat – ne essen szét. A magyar lecsóval ellentétben a spanyolok nem sütik túl puhára a paprikát, azaz maradjon kissé harapós!
- Ha gyerekek számára is tálaljuk, a chilit a végén, a saját tányérunkon szórjuk az ételre.
- Mivel a spanyol halpaprikás gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális hétköznapi vacsora lehet. Továbbá egészséges is, így passzol diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu