Tavasszal ajánlatos az immunrendszerünket feltölteni, erre tökéletesek a levesek. A rukkola krémleves nem csupán szuper egészséges, de roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető..
Hozzávalók
- 20 dkg salotta hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 40 dkg burgonya
- 1 L zöldségleves
- 15 dkg (vad) rukkola
- Díszítéshez: extra rukkolalevél
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, majd alacsony hőfokon az olajban puhára sütjük.
- Közben a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk.
- A hagymához öntjük a lemosott krumpli darabokat, felöntjük a forró zöldséglevessel.
- A levest felforraljuk, majd alacsony hőfokon15 percig főzzük.
- Amikor a krumpli puha, lehúzzuk a tűzhelyről. Hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtettet rukkola leveleket, majd összeturmixoljuk.
- Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük sóval, borssal (az alapleves már megelehetősen sós!)
- Tálalás előtt rukkola levéllel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével – lehetőleg magvassal. Továbbá passzol mellé valamiféle crostini is.
- Csakis szuper friss rukkolával készítsük el – sajnos elég hamar fonnyad. Rukkolát fűszernövényekhez hasonlóan nagyon könnyen lehet termeszteni konyhakertben – de akár az ablakpárkányon is! Így lehet mindig friss termésünk.
- A levest lehetőleg vad rukkolával készítsük el, ennek íze sokkal intenzívebb (és kissé csípősebb), mint a szelíd verzió.
- A rukkola krémleves nagyon egészséges, ideális egy egészséges étrendbe, továbbá fogyasztható fogyókúrák, diéták alatt. Mivel vegán méregtelenítésre is alkalmas.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu