Ezek a ragacsos csirkeszárnyak ideálisak bulikra, különösen a kínai újévi ünnepek alatt, Halloween-kor vagy adventi, szilveszteri ünnepek között. A fűszerezés kínai stílusú, de a mély, vörös szín végett paradicsompürét is tartalmaz a pác. Ez elhagyható, ha autentikus ízeket szeretnénk. A szárnyak glutén-, tej- és tojásmentesek. Tálaljuk egy kínai menü keretében vagy rágcsálnivalóként bulikon.
Hozzávalók
- 8-12 csirkeszárny
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál SHAOXING rizsbor
- 1 lime leve
- 2 evőkanál szójaszósz (szükség esetén gluténmentes)
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 evőkanál paradicsompüré (elhagyható)
- 1 tk fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk őrölt gyömbér vagy 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk kínai öt fűszerkeverék
- ½ teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és egy fagyasztózacskóba tesszük.
- Egy tálban összekeverjük az olajat, rizsbort, fűszereket és a mézet, majd ráöntjük a csirkeszárnyra.
- A páccal a szárnyakat jól bedörzsöljük a zacskón keresztül. Hűtőben pihentetjük sütésig.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A csirkeszárnyakat egy tepsibe tessztük a páccal együtt. A szezámmag felét rájuk szórjuk, majd letakarjuk alufóliával és 25 percig sütjük.
- A fóliát levesszük, a csirkeszárnyakat megfordítjuk, majd rájuk szórjuk a maradék szezámmagot.
- További 10-15 perc sütjük, amíg szép barnák és ragacsosak lesznek.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu