A párolt káposzta a sült szárnyasok klasszikus körete. A portóiban párolt vöröskáposzta egy ünnepi verzió, amely elkészítése roppant egyszerű, az eredmény pedig különlegesebb, mint a szokásos recept.
Hozzávalók
- 1 (kb 80 dkg) vöröskáposzta
- 175 ml vörös portói
- 175 ml víz
- 3 ek világos nádcukor
- 3 babérlevél
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom frissen préselt leve
Elkészítés
- A káposztát 3-5 mm-es csíkokra szeleteljük.
- Egy nagy lábasba tesszük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Fedővel letakarjuk, és nagyon alacsony hőmérsékleten másfél-két órán át puhára főzzük. Közben néha-néha megkeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként ünnepei vagy vendégváró sültekhez – pl remekül passzol sült liba, sült pulyka vagy sült csirke mellé.
- Hidegen is fogyasztható – nagyon finom maradék sült pulyka vagy francia sajtok mellé.
- A portóiban párolt vöröskáposzta egy érdekes, ünnepei verzió – mivel nincs benne vaj, így vegán vagy tejmentes étrendbe is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu