Italozás mellé passzolnak ezek a pikáns tintahal falatok. Előre el lehet készíteni a panírozást, a sütés csupán néhány percet igényel. Mivel melegen vagy hidegen is fogyasztható, így ideális bulikra, ünnepi alkalmakra – vagy előételként is tálalható zöldsalátán egy vendégváró menü kertében.
Hozzávalók
- 6 db tisztított egész tintahal (csápokkal)
- 2 evőkanál csicseriborsó vagy rizsliszt
- 1 teáskanál paprika (opcionálisan chili porral fele-fele arányban)
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ¼ teáskanál kurkuma por
- 2 tojás
- 1 teáskanál szárított curry levél
- Só, bors
- Citrom gerezdek
Elkészítés
- A tintahalakat megmossuk, eltávolítjuk a csápokat, majd szárazra töröljük papírtörlővel, és fél centis karikákra szeleteljük.
- Egy tálban összekeverjük a paprikát / chili port, kurkumát, lisztet és ízlés szerint sót, borsot.
- A keveréket egy fagyasztós zacskóba töltjük.
- A tojásokat egy tálban enyhén felverjük. A tintahal karikákat és a csápokat megforgatjuk a tojásban, majd lecsepegtetjük és a zacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk, majd addig rázzuk, amíg a tintahal darabokat alaposan bevonta a fűszeres liszt.
- Olajat hevítünk egy wokban vagy egy mély serpenyőben. Hozzáadjuk a curry leveleket.
- Adagokban kisütjük a tintahal darabokat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk citrom vagy zöldcitrom gerezdekkel.
Kapcsolatos bejegyzések
Zest.hu