Ez a pikáns sárgarépa és zöldborsó krémleves egy kimondottan egészséges, immunrendszer erősítő, vegán leves. Egész évben elkészíthető, de különösen jó kora tavasszal, amikor a szervezetünket érdemes aládúcolni. Tálaljuk egészséges péksüteménnyel!
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es darab gyömbér
- 4 nagy sárgarépa (kb. 500 g)
- 1 nagy burgonya
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ teáskanál kurkuma
- 750 ml zöldségalaplé (kb.)
- 2 bögree zöldborsó (kb. 400g)
- 1 marék friss korianderlevél
- Citromlé
Elkészítés
- A hagymát, gyömbért és a fokhagymát felaprítjuk.
- A sárgarépát és a burgonyát megpucoljuk, majd kis darabokra vágjuk.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát kb 5 percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát, majd a római köményport és a kurkumát.
- Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevet és felforraljuk.
- Kb 20-25 percig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd hozzáadjuk a zöldborsó felét.
- További 5 percig főzzük, hozzáadjuk a friss fűszernövényeket, és botturmixszal krémes, selymes levessé pürézzük.
- Hozzáadjuk a maradék borsót, és főzzük még pár percig. Adunk hozzá még alaplevest, ha túl sűrű az állaga.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu