Ez a pikáns gombasaláta 15 perc alatt elkészíthető. Tálalhatjuk köretként, mártásként főtt tésztával elkeverve, vagy töltelékként is ( pl burgonyahéjba vagy paprikába töltve) – de omlettbe, tortillába ás szendvicsekbe is passzol. Lehet feltét blinin vagy sós kekszeken is.
Hozzávalók
- 1 lilahagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 250g gomba
- 1 hegyes zöldpaprika (erős vagy csípős)
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál füstölt csemege paprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ¼ tk kurkuma por
- ¼ tk cayenne chili paprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 érett paradicsom, apróra vágva
- 1 marék koriander vagy zöldpetrezselyem levél
- ½ citrom leve
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. Felkockázzuk a gombákat és a zöldpaprikát.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Beleszórjuk a gomba és paprika darabokat, majd körülbelül 5 percig keverjük, amíg a folyadék elpárolog.
- Hozzáadjuk a fűszereket, 30 másodpercig átkeverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az apróra vágott friss paradicsomot.
- Amikor a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. Még kb. 10 másodpercig keverjünk, majd belekeverjük a zöldfűszert.
- Azonnal tálaljuk, vagy hűlni hagyjuk és felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
- Köretek
- Zöldségsaláták
- Vegán receptek
- Tortilla töltelékek
- Mexikói receptek
Zest.hu