Az ananász remekül passzol grillezett és sült húsok mellé, különösen a sertéshús a klasszikus párja. Ez a tuti egyszerű pikáns ananász saláta elkészíthető konzerv vagy friss ananásszal, de a grillre is dobhatjuk egy-két percre, amely karamellizált ízt ad a salátának.
Hozzávalók
- ½ friss hámozott ananász vagy 1 kis konzerv
- ½ lilahagyma vagy 3 újhagyma
- 1 friss vörös chili
- 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 2 evőkanál apróra vágott friss menta levél
- 1 zöldcitrom leve
Elkészítés
- Apró kockákra vágjuk az ananászt, ezeket egy tálba szórjuk.
- Kimagozzuk, majd felaprítjuk a chilit. Felaprítjuk a hagymát, majd az ananászhoz adjuk az aprított zöldfűszerekkel együtt. Elkeverjük.
- Tálalásig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Variációk:
- Adjunk a salátához apróra vágott piros kaliforniai paprikát – ebben az esetben zöld chilit használjunk.
- Grillezük csíkosra az ananász karikákat, majd kockázva adjuk a salátához.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu