Ez az olasz paradicsomos rakott csirkemell mozzarellával és spenóttal nagyon egyszerűen elkészíthető, így tökéletes egy hétköznapi vacsorára. Ha nincs mini csirkemell filé, akkor nyugodtan lehet két szelet bőrmentes filézett mellet alkalmazni, amit csupán vágjunk fel 1 cm vastag szeletekre. Tálaljuk krumplipürével és zöldsalátával!
Hozzávalók
- 50 dkg mini csirke filé
- 25 dkg bébispenót
- 2 fokhagyma, aprítva
- 3-4 db olajban eltett aszalt paradicsom (üvegből)
- 2 közepes paradicsom vagy 1 marék koktélparadicsom
- 1 csipet cayenne paprika vagy szárított chili pehely
- 1 nagy normál mozzarella (a zsírszegény nem alkalmas)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A spenótot egy tálba tesszük, és leöntjük forrásban lévő vízzel. Amikor megfonnyadt, leszűrjük, és kicsavarjuk a felesleges vizet belőle.
- Egy tepsit kissé kiolajozunk, majd elrendezzük a mell filéket. Sózzuk, borsozzuk, köréjük szórjuk a fokhagyma darabkákat és meghintjük a chilivel.
- A paradicsomokat szeletekre vágjuk, és a csirke tetejére helyezzük.
- Az aszalt paradicsomot felszeleteljük, a paradicsom tetejére szórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk (az üvegből).
- A spenótot felaprítjuk és rámorzsoljuk.
- Lecsepegtetjük, megtöröljük, majd felszeleteljük a mozzarellát, és ezekkel szorosan beborítjuk a rakott csirkét. Őrölt borssal megszórjuk, majd a sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Amikor a sajt megolvadt és kezd barnulni a színe, akkor kész van.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Csirkemell receptek
- Spenótos receptek
- Mozzarella receptek
- Olasz receptek
Zest.hu