Sokan kerülik az egészben sült húsokat, mert nem tudnak mit kezdeni a maradékkal. Pedig ezek a húsfélék nagyon gazdaságosak, hiszen sok emberre elegendők, továbbá rengeteg módon lehet a maradékot hasznosítani. Példa erre a paradicsomos bárány csicseriborsóval receptje, ami negyedóra alatt elkészíthető maradék báránysültből..
Hozzávalók
- Kb 30 dkg maradék báránysült (lásd tippek)
- 1 szál rozmaring (lásd tippek)
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 10 dkg grillezett kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- Olaj
- 2 ek aprított friss zöldfűszer
Elkészítés
- A hagymát és fokhagymát felaprítjuk, kevés olívaolajban puhára sütjük.
- Felöntjük a paradicsomkonzervvel, esetleg hozzáadjuk a rozmaringot, 10 percig rotyogtatjuk.
- A bárányhúst kézzel cafatokra szaggatjuk, a mártáshoz adjuk.
- Lecsepegetjük a csicseriborsót, a paprikákat csíkokra szeleteljük. Ezeket a paradicsommártáshoz adjuk, néhány percig főzzük.
- Amikor a hús átmelegedett, lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, belekeverjük az aprított zöldfűszert.
Tippek
- Tálaljuk kuszkusz-szal vagy párolt rizzsel.
- A rozmaring elhagyható, ha a báránysült rozmaringgal készült.
- A zöldfűszer lehet oregánó, koriander, petrezselyem-zöld vagy bazsalikom.
- A grillezett paprika lehet konyhakész, olajban eltett paprika – alaposan csurgassuk le, de ne mossuk át! A paprika lehet piros vagy sárga – vegyesen még színesebbé teszi az ételt!
- Az ételt kiegészíthetjük egyéb zöldségekkel is – pl sárgarépa, zöldbab, cukkini spenót stb.
- A paradicsomos bárány csicseriborsóval ideális gyors vacsora, ebéd lehet a maradék húsvéti báránysültből. Mi a chilis báránysült maradékával készítettük el.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu