Ez a paprikás krumpli lazaccal és zöldségekkel kiegészítve egy kiadós hétköznapi vacsora lehet. Egészséges, finom és egyszerűen elkészíthető. Ehhez a recepthez használhatunk fagyasztott halat, közvetlenül a fagyasztóból. Tálaljuk salátával vagy savanyúsággal.
Hozzávalók
- 4 lazac filé
- 6 közepes bio burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 tk római köménypor
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 Knorr füstölt chilis és paradicsomos leveskocka, vagy hasonló paprikás leveskocka
- 1 babérlevél
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- Apróra vágott zöldpetrezselyemlevél a tálaláshoz
Elkészítés
- A hal bőrét lehúzzuk, majd 3cm-es kockákra vágjuk.
- A burgonyát falatnyi darabokra, a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A fokhagymát, paradicsomot és a sárgarépát felaprítjuk.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd a póréhagymát puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és még egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát.
- Belekeverjük a római köményport és a paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd annyi vizet felöntjük, hogy ellepje a zöldségeket. Beletesszük az alapleves kockát és a babérlevelet, majd felforraljuk.
- Lefedjük a lábast, és 20-25 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, majd ráfektetjük a lazacdarabokat. Sózzuk, borsozzuk és paprikával meghintjük (vagy cayenne-vel, ha kicsit csípősen szeretjük).
- Lefedjük, feljebb állítjuk a hőfokot és kb. 5-8 percig pároljuk, a hal vastagságától függően. Nem szabad túlfőzni a halat!
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu