A magyaros ízek kedvelői számára ajánljuk a paprikás hátszín nyárs receptet. Nagyon egyszerűen előkészíthető és elkészíthető, kiváló étel grill-partikon.
Hozzávalók
- 2 vastag szelet érlelt hátszín
- 1 sárga vagy piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk csemegepaprika
- Salotta hagyma
Elkészítés
- A hátszínszeletekről levágjuk a zsíradékot és az inas részeket, majd falat nagyságú kockákra felvágjuk a húst.
- A hagymákat megpucoljuk, a paprikákat 3 centis kockákra aprítjuk.
- Az olajat egy keverőtálba töltjük, elkeverjük a fűszerpaprikával. A tálba töltjük a hagymákat, paprika darabokat és húskockákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan átforgatunk mindent a paprikás olajban.
- Előáztatott fa vagy fém nyársakra felhúzzuk az alapanyagokat – hús, paprika, hagyma és így tovább.
- A grillsütőre helyezzük a nyársakat – közepes hőmérsékleten vagy parázson kb 8-10 percig sütjük, közben többszörösen megforgatjuk.
Tippek
- Tálaljuk nyári salátákkal – ideális a cézár saláta, coleslaw saláta és krumplisaláta.
- A hátszín legyen kiváló minőségű – ha angolosan kedveljük, akkor elég 5-6 percig sütni, így középen pink marad. Vigyázzunk arra, hogy sütés közben ne égjen meg a hús!
- Salotta hagyma helyettesítő vörös vagy lilahagymával is – ezeket vágjuk fel gerezdekre (4db hagymafejként), majd óvatosan húzzuk fel a nyársra.
- A csemege fűszerpaprikát kombinálhatjuk csípős vagy erős paprikával is – fele-fele arányban meglehetősen pikáns lesz. (DE – gondoljunk gyerekekre is!).
- A nyársakat előre elkészíthetjük – azonban közvetlenül sütés előtt sózzuk meg!
- A paprikás hátszín nyárs ideális étel lehet egy kerti parti menüben. Ráadásul egészséges is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu