A szuper vékony minute steak előnye, hogy nem kell sokáig pácolni, és csupán egy perc a s ütése (innen ered a neve is). Ez a pácolt gyors steak egy fúziós recept, ideális grillezésre, bulikra stb. Fogyaszthatjuk szendvicsben vagy krumplipürével és grillezett zöldségekkel. Vagy vágjuk fel csíkokra és szórjuk rá egy nagy tál salátára.
Hozzávalók
- 50 dkg minute steak szeletek
A páchoz:
- 50 ml olívaolaj
- 50 ml balzsamecet
- 50 ml szójaszósz
- 50 ml Worcester szósz
- 1 tk préselt fokhagyma
- 1 tk dijoni mustár
Elkészítés
- A pác hozzávalóit összekeverjük.
- A hússzeleteket egy nagy fagyasztózacskóba tesszük, leöntjük a páclével, és a zacskón keresztül jól bemasszírozzuk a húst.
- Pár órára hűtőbe tesszük – a pácolás ideje a hús minőségétől függ. Lásd steak sütése>>
- Egy serpenyőt, grillserpenyőt vagy grillsütőt felhevítünk. A steakeket mindkét oldalukon körülbelül egy percig sütjük, majd egy tányéron lefedve 3-5 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu