A következő olasz káposztaleves eredeti neve káposzta minestrone, ugyanis három különböző káposztából készül. Szuper immunerősítő és melegítő főétel lehet télen, amit ráadásul tuti egyszerűen össze lehet dobni..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy lilahagyma (kb 20 dkg)
- 20 dkg vöröskáposzta
- 10 dkg kelkáposzta
- 5 dkg fekete káposzta (cavolo nero) vagy fodros kel
- 1 ek sűrített paradicsom
- 5 dkg olasz száraz tészta (pl makaróni, penne)
- 1 ek kakukkfű levél
- 1 L zöldség alapleves
Elkészítés
- A káposztákat vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk. A vöröskáposztát külön tesszük.
- A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük.
- Egy nagy lábasban az olajat felforrósítjuk, ebben a hagymát megpuhítjuk. Kb 5 perc múlva hozzáadjuk a vöröskáposztát, paradicsomot, kakukkfüvet majd felöntjük a levessel.
- Forráspontig melegítjük, és hozzáadjuk a tésztát.
- 10 percig, fedő alatt rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a másik két káposztafélét.
- Öt percig fedő alatt főzzük, majd melegentálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével. Ciabatta vagy crostini passzol mellé leginkább. Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt parmesan sajttal is.
- Fontos, hogy a káposzta maradjon al dente, azaz ropogós.
- A fekete káposzta (cavolo nero) egy híres olasz káposztaféle, ha nem tudjuk beszerezni, fodros kellel vagy tavaszi káposztával helyettesíthető.
- Az olasz káposztaleves szuper egészséges, és remek vegán, vegetáriánus, diétás és egészségtudatos étrendekbe. Glutén-mentes tésztával készítve nem csupán lisztérzékenyek is fogyaszthatják, de ideális leves lehet méregtelenítés, fogyókúra alatt (egy tányér leves csupán 140 kcal!).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu