Különleges alkalmakra (például karácsony, évfordulók, Valentin-nap, Kínai újév stb.) a sült kacsacomb mindig jó ötlet lehet. A következő narancsos-mézes kacsacomb nagyon könnyen elkészíthető – az eredmény pedig isteni finom! Tálaljuk krumplipürével vagy párolt rizzsel és ropogós salátával, wok zöldségekkel.
Hozzávalók
- 4 egész kacsacomb
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 narancs
- 1 evőkanál narancslekvár
- 1 evőkanál méz
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál szójaszósz
- ½ csésze csirke alapleves
Elkészítés
- A sütőt 180 ° C-ra előmelegítjük.
- Villával összeszurkáljuk a kacsa bőrét.
- A combokat egy tepsibe helyezzük, bőrrel felfelé nézve. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az olajjal megkenjük őket. Körülbelül 30 percig sütjük a sütőben. Amikor a bőr világosbarna, akkor jó.
- Közben meghámozzuk és szegmentáljuk a narancsokat, majd apró darabokra vágjuk. Ezeket egy tálba tesszük, a kifolyt lével együtt. Hozzáadjuk a lekvárt, mézet, szója szószt, citromlevet és az alaplevest. Elkeverjük.
- A kacsát kiveszük a sütőből, és leöntjük alóla a keletkezett zsiradékot.
- A narancsos keverékkel leöntjük a kacsacombokat, majd további 15-20 percig sütjük.
- Amikor a kacsa szép aranysárgára sült, kiveszük a sütőből, 5 percig pihentetjük.
- A narancsos mártással tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu