Ez az egyszerű mustáros krumplissaláta zöldbabbal és olajbogyóval remek köret grillezés, bulik, összejövetelek alkalmával. Melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalható, és ki lehet egészíteni sonkával, sajttal, így egy kiadós főételt kapunk.
Hozzávalók
- 1 kg újburgonya
- 1 babérlevél
- 100 g zöldbab
- 1 evőkanál tejmentes kenhető vagy vaj
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ citrom leve
- 1 marék fekete vagy zöld kimagozott olajbogyó
- Só, bors
- Zöldfűszer
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd a babérlevéllel együtt egy nagy lábas vízbe tesszük. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10-15 percig puhára főzzük.
- Az utolsó 2 percben hozzáadjuk a zöldbabot.
- Lecsepegtetjük a zöldségeket, majd visszatesszük a lábasba. A babérlevelet kidobjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és fakanállal óvatosan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk – friss zöldfűszerrel megszórva, ami lehet mentlevél, zöldpetrezselyem, snidling, bazsalikom, kapor stb
Kapcsolatos receptek
Zest.hu