Ez a miso leves szójababbal és shiitake gombával készül. Nem csupán rendkívül egészséges, de nagyon könnyen elkészíthető. Továbbá kiadós is lehet, ha tésztával tálaljuk (én fekete bab tésztát használtam).
Hozzávalók
- 5 dl zöldség alapleves
- 5 dkg shiitake gomba
- 10 dkg szójabab (fagyasztott is jó)
- 1 teáskanál miso paszta
- 1 teáskanál szárított wakame hínár
- Citromlé
Elkészítés
- Az alaplevest egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a shiitake-et, majd 8-10 percig főzzük.
- Belekeverjük a wakame-t a leveshez a főzés utolsó 2 percében.
- A miso pasztát sima pasztává keverjük egy merőkanálnyi levessel. Ezt a leveshez öntjük, elkeverjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu