Ez a Mexikói vegán töltött paprika quinoával, vesebabbal és kukoricával készül. Nem csupán pikáns, tuti finom, de szuper egészséges és glutén-mentes is! Alkalmazhatunk maradék főtt quinoát is – kb. egy pohárra lesz szükségünk a recepthez. Tálaljuk zöldsalátával, guacamole-vel és / vagy sült édesburgonyával.
Hozzávalók
- 5 dkg quinoa
- 2 nagy piros paprika
- ½ lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál Mexikói chipotle paszta
- 1 érett paradicsom, apróra vágva (vagy 2 teáskanál sűrített paradicsom)
- ½ konzerv vesebab
- ½ kicsi konzerv kukorica vagy 1 grillezett csemegekukorica levágott szemei
- 2 evőkanál aprított friss koriander
- 10 dkg feta (opcionális vagy lehet vegán)
- 1 zöldcitrom
Elkészítés
- A quinoát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
- A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
- Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.
- Egy serpenyőben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, és óvatosan megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát (tehetünk hozzá némi chilit is, ha nagyon csípősen szeretjük). Ez körülbelül 5-8 percet vesz igénybe. Hozzáadjuk a chipotle pasztát és a paradicsomot, egy percig keverjük.
- A lecsepegtetett quinoát egy keverőtálban kombináljuk a fűszeres hagymakeverékkel.
- Leöblítjük és lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, ezeket hozzáadjuk a töltelék keverékhez. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd belemorzsáljuk a feta sajtot és az apróra vágott koriandert. Elkeverjük, megkóstoljuk, majd ízlés szerint kiegészítjük chilivel, fűszerekkel stb.
- A paprikákat hosszában félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magházat és a magokat.
- Egy tepsit kevés olajjal kikenünk. A paprika feleket megtöltjük a keverékkel, és egymás mellé helyezzük őket a tepsiben.
- Kb 15-20 percig puhára sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu